|
Καλάθι 0
Τηλεφωνικές Παραγγελίες: 2314 01 36 10

Φθινοπωρινή τριχόπτωση: Πώς να σώσετε τα μαλλιά σας

25/04/2023
από pure-natural.gr

Η επιστροφή από τις διακοπές είναι επίπονη. Συναισθηματικά κυρίως. Είναι η στιγμή που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι χάνουμε τη χαλαρότητα στους ρυθμούς μας και την ανεμελιά που νιώθουμε πλάι στο κύμα. Είναι, όμως, και η στιγμή που καταλαβαίνουμε ότι τα μαλλιά μας έχουν ανάγκη από έξτρα φροντίδα και περιποίηση.

Σκέψου μόνο πόσο έχεις ταλαιπωρήσει την τρίχα σου με την έκθεση στον ήλιο, την επαφή με το θαλασσινό αλάτι ή το χλώριο της πισίνας! Εκεί, λοιπόν, που κλείνεις ραντεβού στο κομμωτήριο για μια ολική επανόρθωση, ξεκινάς να χρησιμοποιείς τα κατάλληλα προϊόντα για να κάνεις το σωστό pampering στα μαλλιά σου, έρχεσαι αντιμέτωπη με ένα ακόμη ζήτημα: την εποχική τριχόπτωση.

Εκεί μόλις μπει ο Σεπτέμβρης και αρχίζει σιγά-σιγά να μας επισκέπτεται το φθινόπωρο, εσύ βλέπεις όλο και περισσότερες τρίχες να σου μένουν στα χέρια. Χτενίζεσαι; Βλέπεις τα μισά μαλλιά σου πάνω στη βούρτσα. Λούζεσαι; Και πάλι αρκετές τρίχες μένουν στα χέρια σου. Και κάπου εκεί αρχίζει μια μικρή ανησυχία και ένας πανικός… Ψυχραιμία!

Συμπληρώματα διατροφής που βάζουν τέλος στην τριχόπτωση


Βιοτίνη

Ως συνένζυμο η βιοτίνη συμμετέχει στην παραγωγή ενέργειας από τον μεταβολισμό των υδατανθράκων και των πρωτεϊνών καθώς και στην παραγωγή προσταγλανδινών από τα λιπίδια των κυτταρικών μεμβρανών. Εκτός αυτού συμβάλλει στην διαφοροποίηση των κερατινοκυττάρων της επιδερμίδας, στη ρύθμιση του κύκλου της τρίχας και στη φυσιολογική λειτουργία του μυελού των οστών.


Βιταμίνες του συμπλέγματος Β

Οι βιταμίνες Β βοηθούν στο να μειώσεις τον αριθμό των τριχών που χάνεις καθημερινά και να διατηρήσεις τα μαλλιά σου πλούσια και υγιή. Τέτοιες βιταμίνες περιλαμβάνουν τη νιασίνη, τη θειαμίνη, τη ριβοφλαβίνη και όλες τις άλλες βιταμίνες τύπου Β, αλλά και το φυλλικό οξύ είναι ίσως το πιο σημαντικό που πρέπει να καταναλώνεις.



Σίδηρος

Ο σίδηρος που βρίσκεται αποθηκευμένος στον οργανισμό είναι δεσμευμένος με τη φερριτίνη, μία πρωτεΐνη που συμβάλλει στην παραγωγή των κυττάρων των μαλλιών και προστατεύει από την τριχόπτωση. Όταν η έλλειψη σιδήρου εξελίσσεται σε αναιμία, είναι πολύ πιθανό να εμφανίσεις αδύναμα μαλλιά και τριχόπτωση. Αυτό συμβαίνει επειδή το σώμα δίνει προτεραιότητα στην παροχή οξυγόνου στα ζωτικά όργανα στερώντας το από άλλες λειτουργίες, όπως είναι η διατήρηση των μαλλιών.
Τέλος, μαζί με τα συμπληρώματα διατροφής η κατάλληλη φροντίδα των μαλλιών σου με τα εξειδικευμένα και στοχευμένα προϊόντα κατά της τριχόπτωσης θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις γερά μαλλιά βάζοντας τέλος στην τριχόπτωση!