BLOG

05 ΜΑΪΟΥ 2021

Smoothie με φράουλες και σκόνη παντζάρι

0 comments 0 share
Οι φράουλες είναι μία από τις καλύτερες πηγές βιταμίνης C. Επιπλέον, είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, φολικό οξύ, μαγνήσιο και κάλιο. Παρέχουν επίσης φλαβονοειδή και ιχνοστοιχεία σε μεγάλες ποσότητες. Το χρώμα που έχουν αυτά τα φρούτα είναι προϊόν αυτών των δύο συστατικών. Οι φράουλες επίσης βοηθούν την διαδικασία της πέψης, λευκαίνουν τα δόντια και καταπολεμούν τον ερεθισμό του δέρματος

Από την άλλη  η σκόνη παντζαριού  μπορεί να βελτιώσει τις αθλητικές επιδόσεις και να υποστηρίξει την αποκατάσταση των μυών, άρα είναι ιδανικό για όσους γυμνάζονται εντατικά. Επίσης, κάνει καλό στην αρτηριακή λειτουργία και συμβάλει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, βοηθάει στη διαχείριση των φλεγμονών και στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών, υποστηρίζει την υγεία του εγκεφάλου και αποτοξινώνει τον οργανισμό.

Με τόσα οφέλη, δεν είναι δύσκολο να χαρακτηριστεί ως σούπερ τρόφιμο, που αξίζει μία θέση στο ντουλάπι της κουζίνας. 

Υλικά για 2 μερίδες

300 γραμμάρια φράουλες
300 γραμμάρια αμυγδαλόγαλα
1 κ.σ. παντζάρι σκόνη
50 γραμμάρια μέλι
τριμμένα παγάκια

Ρίχνουμε στο μπλέντερ τις φράουλες, το γάλα αμυγδάλου,τη σκόνη παντζάρι  και το μέλι και χτυπάμε για 1 λεπτό. Σερβίρουμε σε ποτήρια με τριμμένα παγάκια.

Σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει για εσάς την καλύτερη εμπειρία. Μάθετε περισσότερα ή δείτε τις Ρυθμίσεις
Κατάλαβα!