|
Καλάθι 0
Τηλεφωνικές Παραγγελίες: 2314 01 36 10

Σπιτική συσφικτική κρέμα σώματος με άμεσα αποτελέσματα .

01/11/2023
από pure-natural.gr

Δοκίμασε την παρακάτω απλή συνταγή, με τρία μόνο υλικά, για σπιτική κρέμα τόνωσης και σύσφιξης σώματος, χρησιμοποιώντας οργανικά υλικά χωρίς να ξοδεύεις χρήματα.

 

Υλικά

·  1 φλιτζάνι βούτυρο καριτέ

·  3 κουταλιές της σούπας έλαιο γκρέιπφρουτ

·  15ml argan oil

Οδηγίες

·  Βάλε όλα τα υλικά εκτός από το έλαιο γκρέιπφρουτ σε μπεν-μαρί να ζεσταθούν για λίγο σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να αναμειχθούν καλά.

·  Αφήνεις το μείγμα να κρυώσει λίγο, προσθέστε το έλαιο γκρέιπφρουτ και αποθηκεύστε το σε ένα αεροστεγές γυάλινο δοχείο. Διατηρείται μέχρι 6 μήνες.

·  Χρησιμοποίησε την ποσότητα που χρειάζεσαι για να κάνεις μασάζ στα χέρια  και στα πόδια, τρίβοντάς τα με κυκλικές κινήσεις, κάθε βράδυ.

 

Τους καλοκαιρινούς μήνες, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί στην έκθεση στον ήλιο, επειδή τα αιθέρια έλαια από εσπεριδοειδή είναι φωτοτοξικά. Γι’ αυτό συστήνεται ιδιαίτερα η κρέμα αυτή να εφαρμόζεται το βράδυ.

 

Το βούτυρο καριτέ (shea butter) περιέχει βιταμίνες Α και Ε και τα απαραίτητα λιπαρά οξέα, τα οποία βοηθούν στη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος. Προστατεύει το δέρμα από τον ήλιο και ενισχύει την αναδημιουργία και αναζωογόνηση του κολλαγόνου.

Το argan oil έχει τονωτικές, ενυδατικές, αντιγηραντικές και αντιερεθιστικές ιδιότητες.

Το έλαιο γκρέιπφρουτ έχει τονωτικές ιδιότητες ενώ συγχρόνως δίνει την αίσθηση αναζωογόνησης με το άρωμά του. Εξασφαλίζει τη υγιή λειτουργία του λεμφικού συστήματος και ενισχύει τη δραστηριότητά του απομακρύνοντας τις τοξίνες από το δέρμα ενώ καταπολεμά την κυτταρίτιδα. Φαίνεται ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι το αιθέριο έλαιο γκρέιπφρουτ μειώνει το πρήξιμο συνεπώς μειώνει την εμφάνιση της «φλούδας πορτοκαλιού» στο δέρμα. Επίσης, η αντιοξειδωτική του δράση εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες που βλάπτουν το δέρμα και επιταχύνουν τα σημάδια της γήρανσης. Η βιταμίνη C είναι γνωστό ότι ενισχύει τις αναγεννητικές ικανότητες του δέρματος.