|
Καλάθι 0
Τηλεφωνικές Παραγγελίες: 2314 01 36 10

Τροφές για γερό ανοσοποιητικό

16/10/2023
από pure-natural.gr

Τροφές για γερό ανοσοποιητικό

 

 
Το ανοσοποιητικό μας σύστημα είναι η ασπίδα μας ενάντια στις ασθένειες.
Η ισορροπημένη διατροφή διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στο να είμαστε
καλά.
Η αιφνίδια έναρξη πυρετού ο βήχας, η καταρροή, ο πονόλαιµος, ο πόνος
στους µυς, ο πονοκέφαλος αλλά και το αίσθηµα κόπωσης, αποτελούν
συμπτώματα που χρήζουν την άμεση ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού
ώστε να μην υπάρξουν περαιτέρω επιπτώσεις. Τα ακόλουθα τρόφιμα
μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος:
 



1. Blueberries:

περιέχουν έναν τύπο φλαβονοειδούς που ονομάζεται
ανθοκυανίνη, το οποίο έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες που μπορούν να
βοηθήσουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος του ανθρώπου.
 


 

2. Μαύρη σοκολάτα:

περιέχει ένα αντιοξειδωτικό που ονομάζεται
θεοβρωμίνη. Το οποίο ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα προστατεύοντας
τα κύτταρα του σώματος από τις ελεύθερες ρίζες.
 




3. Κουρκουμάς

είναι ένα κίτρινο μπαχαρικό που πολλοί άνθρωποι
χρησιμοποιούν στο μαγείρεμα. Είναι επίσης παρόν σε ορισμένα εναλλακτικά
φάρμακα. Η κατανάλωση κουρκουμά βελτιώνει την ανοσοαπόκριση. Αυτό
οφείλεται στις ιδιότητες της κουρκουμίνης, μιας ένωσης που υπάρχει στον
κουρκουμά.
 







4. Τζίντζερ:

Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το τζίντζερ σε διάφορα πιάτα και
επιδόρπια, καθώς και σε τσάι.Το τζίντζερ έχει αντιφλεγμονώδεις και
αντιοξειδωτικές ιδιότητες και είναι πιθανό να προσφέρει οφέλη για την υγεία.
 








5. Πράσινο τσάι:

περιέχει μόνο μια μικρή ποσότητα καφεΐνης, έτσι οι
άνθρωποι να μπορούν να το απολαύσουν ως εναλλακτική λύση για το μαύρο
τσάι ή τον καφέ. Η κατανάλωση μπορεί επίσης να ενισχύσει το ανοσοποιητικό
σύστημα. Το πράσινο τσάι περιέχει φλαβονοειδή, τα οποία μπορεί να
μειώσουν τον κίνδυνο κρυολογήματος.
 
 



6. Φουντούκια :

πολύ περιεκτικά σε βιταμίνη Ε και ψευδάργυρο , ουσίες
κλειδί για το ανοσοποιητικό σύστημα. Καλό είναι να τρώγονται μαζί με κάποια
πηγή βιταμίνης C.
 




7. Σταφίδες  :

έχουν πολλαπλάσιες ποσότητες αντιοξειδωτικών και Βιταμίνης
C από τα άλλα ξερά φρούτα. Προσθέστε ξηρούς καρπούς και σταφίδες μέσα
σε γιαούρτι, δημητριακά πρωινού, σαλάτες λαχανικών και άλλα φαγητά.


8. Λιναρόσπορος :

Ο λιναρόσπορος είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικές
ουσίες που λέγονται λιγνάνες .  Το λινέλαιο διαδραματίζει, επίσης  έναν πολλή
σημαντικό ρόλο στη βελτίωση της ανοσοποιητικής λειτουργίας. Η
περιεκτικότητα του σε άλφα – λινολεϊκό οξύ και λιγνάνες έχει δείξει μια
ευεργετική επίδραση στα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος και την
ανοσολογική απόκριση. Μουλιάστε από το προηγούμενο  βράδυ τους
λιναρόσπορους σε νερό, έτσι ώστε το κέλυφός τους να μαλακώσει, και
ανακατέψτε τους με δημητριακά πρωινού, νιφάδες βρόμης, γιαούρτι ή φάτε
τους σκέτους με λίγο μέλι.




9. Μελάσα :

Η μελάσα είναι ένα φυσικό συστατικό το οποίο προέρχεται από
την επεξεργασία του ζαχαρότευτλου, σε ενδιάμεσο στάδιο της διαδικασίας
παραγωγής ζάχαρης. Είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά όπως
ψευδάργυρο, χαλκό και βιταμίνες του συμπλέγματος Β καθώς και σε
αντιοξειδωτικά στοιχεία. Επίσης είναι πηγή σιδήρου, ο οποίος συμβάλλει στην
ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος της πνευματικής λειτουργίας και
παρέχει άμεση συμπυκνωμένη ενέργεια. Μπορείτε να την προσθέσετε στο
γάλα, το τσάι ή άλλα αφεψήματα, τον καφέ, σε χυμούς, επάνω σε γιαούρτι,
στο παγωτό σαν σιρόπι, σε φρουτοσαλάτες και φρούτα,  σε λουκουμάδες ή
τηγανίτες. Μπορείτε να φτιάξετε κουλουράκια και  μελομακάρονα
 
Θεωρείται ο βασιλιάς των ξηρών καρπών, λόγω των
θρεπτικών συστατικών και της εκτεταμένης κατανάλωσης του σε όλο τον
κόσμο. Η περιεκτικότητα του σε βιταμίνη Ε, που είναι το κλειδί για ένα υγιές
ανοσοποιητικό σύστημα, το καθιστά απαραίτητο στοιχείο της διατροφής αυτή
την περίοδο. Μια χούφτα με αμύγδαλα χωρίς κέλυφος, παρέχει σχεδόν το
100% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας βιταμίνης Ε.