|
Καλάθι 0
Τηλεφωνικές Παραγγελίες: 2314 01 36 10

Αποξηραμένα Βερίκοκα : Ιδιότητες & Οφέλη

13/02/2024
από pure-natural.gr
Τα αποξηραμένα βερίκοκα είναι ένα πολύτιμο προϊόν διατροφής, μπορείτε να το προσθέσετε στη διατροφή σας αν θέλετε να χάσετε βάρος, αλλά και για να διατηρήσετε την καλή σας υγεία.
 
Η συμβολή του στη υγεία είναι πολύ σημαντική. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α, η οποία συμβάλλει στην καλή υγεία των ματιών. Εμπεριέχει καροτενοειδή (β-καροτένιο, λυκοπένιο, λουτεΐνη και ζεαξανθίνη), στα οποία οφείλεται το πορτοκαλί τους χρώμα.
 
Κάτι που λίγοι γνωρίζουν είναι ότι τα ώριμα και τα αποξηραμένα βερίκοκα έχουν μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε καροτενοειδή. Γι’ αυτό και οι ευεργετικές τους ιδιότητες δεν σταματούν στην κατανάλωσή τους, μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες. Καταναλώστε αποξηραμένα βερίκοκα όλο το χρόνο για καλύτερα αποτελέσματα.
 
Επιπλέον τα αποξηραμένα  βερίκοκα αποτελούν μια καλή πηγή βιταμίνης C και φλαβονοειδών οι οποίες έχουν συνδεθεί ότι έχουν ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες, καθώς προστατεύουν τα αγγεία, και εμποδίζουν την οξείδωση της LDL χοληστερίνης, της «κακής» χοληστερίνης. Θεωρούνται τροφή ισχυρά προληπτική ενάντια στον καρκίνο και ιδανική για πρώην καπνιστές.
 
Στα διατροφικά οφέλη του εύγευστου , αγαπημένου, καλοκαιρινού φρούτου συμπεριλαμβάνονται και η βιταμίνη Β3, (νιασίνη), ο σίδηρος, το κάλιο και οι φυτικές ίνες του αποξηραμένου  βερίκοκου, οι οποίες είναι απαραίτητες για την υγεία του πεπτικού συστήματος όπως και για την καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας λόγω . Καταναλώστε το φρέσκο για τη θεραπεία της διάρροιας, και αποξηραμένο για την καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας.
 
 
Ακόμη, τα αποξηραμένα βερίκοκα ενδείκνυνται στην αναιμία, κυρίως λόγω της υψηλής περιεκτικότητας τους σε σίδηρο. Επίσης, αποτελούν σύμμαχο στο αδυνάτισμα καθώς οι υδατάνθρακες, που περιέχουν, ικανοποιούν το αίσθημα για κάτι γλυκό, χωρίς να προσδίδουν πολλές θερμίδες. Με χαμηλή θερμιδική αξία, μόλις 48 θερμίδες (τα 2 βερίκοκα), το βερίκοκο συνιστάται σε όσους ακολουθούν κάποια δίαιτα και όχι μόνο.
 
Είναι πολύ εύπεπτα και θρεπτικά. Η κατανάλωσή τους, συνίσταται σε παιδιά που παρουσιάζουν καθυστερημένη ανάπτυξη, αλλά και κατά τη διάρκεια ανάρρωσης από παιδικές ασθένειες.
 
Προσθέστε στη διατροφή σας αποξηραμένα φρούτα για να χάσετε κιλά και όχι μόνο
 
Τα αποξηραμένα φρούτα είναι εξαιρετικά θρεπτικά καθώς είναι πλούσια σε ιχνοστοιχεία, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά. Στην πραγματικότητα, περιέχουν περίπου την ίδια ποσότητα θρεπτικών συστατικών σε σχέση με τα φρέσκα φρούτα. Έτσι, μια μερίδα αποξηραμένων φρούτων μπορεί να παρέχει ένα μεγάλο ποσοστό της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης ιχνοστοιχείων, όπως για παράδειγμα, η βιταμίνη C, η βιταμίνη Ε, σίδηρο, σελήνιο, κάλιο, χαλκό, φυλλικό οξύ. Επίσης, όπως προανέφερα, χαρακτηρίζονται για την υψηλή περιεκτικότητα των αντιοξεδιδωτικών τους, τα οποία έχουν θετική επίδραση στην υγεία καθώς βελτιώνουν την ροή του αίματος, την υγεία του πεπτικού συστήματος, ενώ ελαχιστοποιούν τον κίνδυνο της εμφάνισης αρκετών παθήσεων. 
 
Επιπρόσθετα, πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν αποξηραμένα φρούτα έχουν την τάση να διατηρούν χαμηλότερα το βάρος τους, ενώ και ο οργανισμός τους φαίνεται να αποθηκεύει περισσότερα θρεπτικά συστατικά σε σχέση με εκείνους τους ανθρώπους που δεν καταναλώνουν καθόλου αποξηραμένα φρούτα. 
 
Αποξηραμένα Βερίκοκα και Θρεπτική Αξία
 
Στην πραγματικότητα, το βάρος τους σαν αποξηραμένη μορφή, περιέχει περισσότερα από τα αντιοξειδωτικά, τα μέταλλα και τις φυτικές ίνες από την αρχική ακατέργαστη. Μια τυπική μερίδα, 30 γραμμάρια από αποξηραμενα βερυκοκα οσμωτικο περιέχουν τα ακόλουθα: Ενέργεια : 96,9 kCal / 403 kJ. Πρωτεΐνη: 0,99 γραμμάρια