|
Καλάθι 0
Τηλεφωνικές Παραγγελίες: 2314 01 36 10

Αποξηραμένα φρούτα και αύξηση μεταβολισμού !

21/11/2023
από pure-natural.gr
Δοκιμάστε τα πιο λαχταριστά και υγιεινά σνακ, που θα σας γεμίσουν ενέργεια αλλά και θα ενεργοποιήσουν τον μεταβολισμό σας.
 
Αποξηραμένα φρούτα είναι τα φρούτα εκείνα, που με τη βοήθεια διαφόρων μεθόδων ξήρανσης, αφαιρείται το μεγαλύτερο μέρος του νερού που περιέχουν, με αποτέλεσμα να συρρικνωθούν, αφήνοντας ένα πολύ μικρό αλλά πολύ υψηλής ενεργειακής πυκνότητας τρόφιμο. Τα πιο συνηθισμένα αποξηραμένα φρούτα είναι οι σταφίδες, οι χουρμάδες, τα δαμάσκηνα, τα σύκα και τα βερίκοκα. Μπορούν να διατηρηθούν για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε σχέση με τα αντίστοιχα φρέσκα και μπορούν να είναι ένα πολύ εύχρηστο και βολικό σνακ καθώς διατηρούνται εκτός ψυγείου ενώ επιπλέον ενισχύουν το αίσθημα του κορεσμού και κατευνάζουν την επιθυμία για γλυκό. Ακόμη, Μπορείτε να τα βάλετε στο μπολ με τα δημητριακά και το γάλα σας ή να τα ρίξετε για extra γεύση σε γλυκές ή αλμυρές συνταγές, ενώ μπορούν να καταναλωθούν πολύ εύκολα σαν σνακ στο σπίτι ή στο γραφείο.
Τα αποξηραμένα φρούτα είναι εξαιρετικά θρεπτικά καθώς είναι πλούσια σε ιχνοστοιχεία, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά. Εντάσσοντας αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς στην καθημερινή σας διατροφή, θα αποκομίσετε πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό σας
Αλλά ας τα δούμε αναλυτικά:
 
Βασιλικοί Χουρμάδες:
 
Έχουν ιδιαίτερα γλυκιά γεύση και αποτελούν μεγάλη πηγή φυτικών ινών, καλίου, σίδηρου,  ενώ έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Έχουν περίπου 282 kcal ανά 100 γραμμάρια, ποσότητα που είναι ικανή να δημιουργήσει την απαραίτητη αίσθηση κορεσμού. Αποτελεί ένα εξαιρετικά ωφέλιμο σνακ, πλούσιο σε βιταμίνη Β5 που ενισχύει και την αντοχή σας.
 
Σύκα:
 
 
 
Τα αποξηραμένα σύκα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο, φυλικό οξύ, κάλιο και είναι πλούσια σε φυτικές ίνες.  Επιπλέον είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και θρεπτικά συστατικά που ενισχύουν τον οργανισμό. Ωστόσο είναι πλούσια και σε υδατάνθρακες εξαιτίας της ζάχαρης που περιέχουν για αυτό πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο.
 
– Δαμάσκηνα:
 
 
 
 
Τα αποξηραμένα δαμάσκηνα αποτελούν σημαντική πηγή βιταμινών. Είναι ιδιαίτερα θρεπτικά, πλούσια σε φυτικές ίνες, κάλιο, βιταμίνη Α και βιταμίνη Κ. Περιέχουν περίπου 240 kcal ανά 100 γραμμάρια και παρά την ιδιαίτερα γλυκιά γεύση τους είναι ιδανικά για την απώλεια κιλών καθώς οι φυτικές ίνες που περιέχουν βοηθούν στην αποτοξίνωση του οργανισμού, βελτιώνουν την πέψη και συμβάλλουν στην καλή υγεία του εντέρου.
 
– Βερίκοκα:
 
 
 
 
 
Τα αποξηραμένα βερίκοκα θεωρούνται από τα πιο θρεπτικά αποξηραμένα φρούτα. Περιέχουν 200 kcal ανά 100 γραμμάρια. Είναι πλούσια σε ασβέστιο, κάλιο και μαγνήσιο ενώ επιπλέον αποτελούν καλή πηγή φυτικών ινών και είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, C και σίδηρο.  
 
– Σταφίδες:
 
 
 
 
Οι σταφίδες περιέχουν 299 kcal ανά 100 γραμμάρια. Είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, βιταμίνες Α και Β, σίδηρο, κάλιο, μαγνήσιο, ασβέστιο, φώσφορο και σελήνιο. Ακόμη, έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη που τις κάνει κατάλληλες για κατανάλωση από διαβητικούς.
Ενώ τα ίδια τα φρούτα είναι πλούσια σε φυσικά σάκχαρα, πολλά αποξηραμένα φρούτα έχουν επιπλέον προσθήκη ζάχαρης για παραπάνω γεύση. Είναι πολύ σημαντικό να αποφεύγετε τα προϊόντα αυτά, καθώς περισσότερο μοιάζουν με γλυκά, παρά με ένα υγιεινό σνακ. Για παράδειγμα ο ανανάς και τα κομμάτια μπανάνες καλό είναι να τα αποφεύγεις
 
Περιεκτικότητα αποξηραμένων φρούτων σε σάκχαρα:
• Σταφίδες: 59%
• Χουρμάδες:64%-66%
• Δαμάσκηνα:38%
• Βερίκοκα:53%
• Σύκα:48%
 
 
Από τα σάκχαρα που φυσικά περιέχουν τα αποξηραμένα φρούτα το 22%-51% είναι σε φρουκτόζη
 
 
To Pure Natural δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, διαγνώσεις ή θεραπείες
 
Bagtzoglou Efpraxia,
Biomedical scientis
 
To Pure Natural δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, διαγνώσεις ή θεραπείες
 
Κάνοντας υγιεινές και θρεπτικές επιλογές, θα διαπιστώσετε σημαντική αλλαγή στην απώλεια βάρους και στην αποτοξίνωση του οργανισμού σας. Θα παρατηρήσετε επιπλέον την εύκολη αύξηση του μεταβολισμού σας και τα σταδιακά αποτελέσματα, τα οποία σίγουρα θα σας εκπλήξουν, πάντα με την βοήθεια ενός ειδικού και με την συμβουλή του γιατρού σας!