Οι ερευνητές εξηγούν ότι οι ξηροί καρποί συνιστούν ένα πολύτιμο διατροφικό μέσο για τη βελτίωση της καρδιαγγειακής υγείας. Τα φιστίκια και γενικότερα οι ανάλατοι ξηροί καρποί σε ποσότητα των 30 γραμμαρίων την ημέρα βελτιώνουν την καρδιαγγειακή υγεία και μειώνουν τον κίνδυνο θανάτου από έμφραγμα ή από άλλη αιτία, σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες. Επίσης, έχει βρεθεί ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν πέντε ή περισσότερες φορές την εβδομάδα ξηρούς καρπούς (φιστίκια, καρύδια και αμύγδαλα) έχουν κατά 27% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν διαβήτη τύπου 2.
Οι καρποί είναι πλούσιοι σε ακόρεστα λιπαρά και φυτικές ίνες, οι οποίες μπορούν να μειώσουν την χαμηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνη (LDL), την ‘κακή’ χοληστερόλη όπως λέγεται κατά μέσο όρο 10 mg/dl και έχουν αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, που προστατεύουν τις στεφανιαίες αρτηρίες, κάτι το οποίο έχει αποδειχθεί και σε προηγούμενες επιδημιολογικές μελέτες. Ωστόσο η προσθήκη ξηρών καρπών στη συνήθη διατροφή θα πρέπει να γίνεται με κάποιες προσαρμογές. Οι θερμίδες που καταναλώνονται συνήθως με ξηρούς καρπούς (περίπου 150 θερμίδες για μια χούφτα) και το ακόρεστο λίπος των ξηρών καρπών θα πρέπει να αντικαταστήσουν τα κορεσμένα λιπαρά της διατροφής.
© 2024 pure-natural.gr
ALL-IN-ONE eCommerce Business Development by Plushost.gr