|
Καλάθι 0
Τηλεφωνικές Παραγγελίες: 2314 01 36 10

Πρωτεΐνη Αρακά : Οφέλη ιδιότητες και δοσολογία !

08/02/2024
από pure-natural.gr

Πρωτείνη Αρακά - Μία πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών

 
 
Η Πρωτείνη Αρακά είναι πηγή πρωτεινών και υδατανθράκων παρόλο που έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λίπος.Η Πρωτείνη Αρακά  αποτελεί πηγή βιταμινών Κ, C, βιταμινών του συμπλέγματος Β, μαγνησίου, μαγγανίου, φολλικού οξέως, καλίου, φωσφόρου, σιδήρου και ψευδάργυρου.
 

Πρωτεΐνη Αρακά  Ιδιότητες

 
Η Πρωτεΐνη αρακά είναι  ιδανική επιλογή φυτικής πρωτεΐνης. Το μεγάλο της προτέρημα σε σύγκριση με τις υπόλοιπες φυτικές πρωτεΐνες, είναι ότι είναι πολύ πιο εύπεπτη. Είναι ένα προϊόν ιδιαίτερα δημοφιλές σε όσους θέλουν να τονώσουν το μυϊκό τους σύστημα, σε αθλητές και μπόντι μπίλντερς ή απλά σε ανθρώπους που αναζητούν βοήθεια στην προσπάθεια τους για αδυνάτισμα, απώλεια βάρους και υγεία. Διαθέτει εξαιρετική διαλυτότητα. Εχει ουδέτερη γεύση & είναι ιδανική για οποιονδήποτε γευστικό συνδυασμό.
 

Πρωτεινη Αρακα Αυξηση Μυϊκής 

 
Μελέτες δείχνουν ότι η σκόνη πρωτεΐνης μπιζελιού μπορεί να βοηθήσει στην οικοδόμηση μυών όταν συνδυάζεται με προπόνηση αντίστασης.
 
Σε μια μελέτη 12 εβδομάδων, οι άνδρες άρσης βαρών που κατανάλωναν 50 γραμμάρια πρωτεΐνης μπιζελιού την ημέρα κέρδισαν την ίδια ποσότητα μυών με εκείνους που έπαιρναν πρωτεΐνη ορού γάλακτος.
 
 

Πρωτεινη Αρακα Κορεσμός

Η έρευνα έχει βρει ότι η πρωτεΐνη βοηθά τους ανθρώπους να αισθάνονται χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από τους υδατάνθρακες ή το λίπος.
 
Αυτό σημαίνει ότι οι δίαιτες με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες μπορεί να μειώσουν τη συνολική πρόσληψη θερμίδων και να οδηγήσουν σε σταδιακή απώλεια βάρους με την πάροδο του χρόνου.
 
Η σκόνη πρωτεΐνης μπιζελιού προσφέρει έναν εύκολο τρόπο για να προσθέσετε πρωτεΐνη στη διατροφή σας και να αποκομίσετε αυτά τα οφέλη.
 
Μια μελέτη του 2022 διαπίστωσε ότι η σκόνη πρωτεΐνης μπιζελιού είναι εξίσου αποτελεσματική στην προώθηση της πληρότητας με τις σκόνες πρωτεΐνης με βάση τα γαλακτοκομικά όπως η καζεΐνη ή ο ορός γάλακτος .
 
 

Πρωτεινη Αρακα Διατροφική αξία

Τα διατροφικά στοιχεία δύο μεζούρες (20 γραμμάρια)  Organic Pea Protein Powder περιέχουν:
 
Θερμίδες: 80
Πρωτεΐνη: 15 γραμμάρια
Υδατάνθρακες: 1 γραμμάριο
Φυτικές ίνες: 1 γραμμάριο
Ολικό λίπος: 1,5 γραμμάριο
Νάτριο: 230 mg
Σίδηρος: 5 mg
Οι σκόνες πρωτεΐνης μπιζελιού προσφέρουν ποικίλα διατροφικά οφέλη.
 
 

Πρωτεΐνη Αρακά Δοσολογία & Τρόπος Χρήσης

30g από 1-3 φορές την ημέρα ανάλογα με τις υπάρχουσες εξατομικευμένες απαιτήσεις. Όταν συνδυάζεται με τα ωφέλιμα λιπαρά οξέα του παρθένου λαδιού καρύδας αυξάνεται ακόμη περισσότερο η λιποδιαλυτική της δράση στον οργανισμό και η τόνωση του μεταβολισμού. Προσθέστε την σε ρόφημα αμυγδάλου ή άλλο φυτικό ρόφημα της επιλογής σας, σούπες, smoothies, χυμούς φρούτων και λαχανικών. Για άκομη πιο πλούσια γεύση μπορείτε να προσθέσετε βούτυρο ξηρών καρπών, μέλι ή σιρόπι αγαύης.

Πρωτεΐνη Αρακά Συνταγή 

 

Ένα σούπερ Πρωτεϊνούχο  smoothies με φράουλες
 
 
Συστατικά :
 
1 κούπα φράουλες
 
1/2 κούπα γάλα αμυγδάλου
 
1/2 κούπα Πρωτείνη Αρακά
 
1 κ.σ. μέλι
 
3 παγάκια
 
 
 
Αναμιγνείουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και το πεντανόστιμο smoothie είναι έτοιμο.