|
Καλάθι 0
Τηλεφωνικές Παραγγελίες: 2314 01 36 10

Γαϊδουράγκαθο, το βότανο που αποτοξινώνει το συκώτι !!!

22/01/2024
από pure-natural.gr
Η φύση είναι σύμμαχος με βότανα όπως το γαϊδουράγκαθο, έχει μαγικές ιδιότητες στην αποτοξίνωση του συκωτιού από τις βλαβερές χημικές ουσίες.
Εχει αποδειχθεί ευεργετικό σε σοβαρές βλάβες του συκωτιού και βοηθάει στην αποτοξίνωση του αίματος σε περιπτώσεις αλκοολισμού, κίρρωσης του ήπατος, δηλητηρίασης από μανιτάρια και άλλες τοξίνες, ανορεξία, προβλήματα χολής, πεπτικές διαταραχές, λιπώδης διήθηση αλλά και συμπτώματα όπως πονοκέφαλοι και ορμονικές ανισορροπίες που έχουν προκληθεί από προβλήματα στο ζωτικό αυτό όργανο.
 
 
 
 
 
Είναι μια αποτελεσματική φυτική άμυνα απέναντι στις καθημερινές τοξίνες που λαμβάνουμε από τροφές αλλά και από το περιβάλλον ενώ επαναφέρει τα επίπεδα των ηπατικών ένζυμων (τρανσαμινάσες).
Ως βότανο, το πρωτοαναφέρει ο Θεόφραστος τον 4ο αιώνα π.Χ. ο οποίος το ονομάζει “Πτέρνιξ” ενώ το ξανασυναντάμε στο έργο του Διοσκουρίδη “Περί Ύλης Ιατρικής” σαν επουλωτικό των πληγών. Ο Πλίνιος ο Πρεσβύτερος έγραψε ότι ένα μείγμα χυμού από γαϊδουράγκαθο με μέλι είναι θεραπευτικό της χολής.
 
 

Το δραστικό συστατικό, είναι το silymarin  το οποίο είναι γνωστό για τις ευεργετικές ιδιότητές του. Αυτή η ουσία, η οποία στην πραγματικότητα αποτελείται από μια ομάδα ενώσεων, η οποία βοηθούν στην αποκατάσταση των  κυττάρων του ήπατος, που έχουν καταστραφεί από αλκοόλ ή άλλες τοξικές ουσίες, διεγείροντας την πρωτεϊνική σύνθεση.

Μια μελέτη ιδίως που αφορούσε εργαζόμενους, που εκτίθενται σε τοξικές χημικές ουσίες για 5-20 χρόνια, παρουσίασαν σημαντική βελτίωση στη συνολική λειτουργία του ήπατος, ύστερα από κατανάλωση του γαϊδουράγκαθου για 30 ημέρες. 

 
 
 

Γαϊδουράγκαθο Ιδιότητες

 

Ηπατίτιδας

Ίκτερου

Κίρρωση του ήπατος

Χορηγείται σε προβλήματα της χοληδόχου κύστεως.

Αντίδοτο για δηλητηριάσεις από τοξίνες και το μύκητα Amanita.

Έχει καταπραϋντική δράση στην καταρροή, τη ψωρίαση και στη πλευρίτιδα.

 

Ενισχυτικό του Οργανισμού:

 

Αυξάνει την έκκριση και τη ροή της χολής.

Ενισχύει τη μνήμη και τη λειτουργία του εγκεφάλου.

Μειώνει τις οργανικές βλάβες που προκαλούνται από μακροχρόνια κατανάλωση αλκοολούχων ποτών.

Προκαλεί αύξηση των γαστρικών υγρών και ανακουφίζει από δυσπεψία.

Ιδανικό για αποτοξίνωση του οργανισμού.

 

Πρόσφατες έρευνες έδειξαν πως μπορεί να εμφανίσει αντικαρκινικές και καρδιο-νευροπροστατευτικές ιδιότητες.

 

Γαϊδουράγκαθο Δοσολογία & Τρόπος χρήσης

Παρασκευάζεται ως αφέψημα, βράζοντας 30 γραμμάρια βοτάνου σε ένα λίτρο νερού και πίνουμε έως τρεις φορές την ημέρα. 
Ως έγχυμα: σε ένα λίτρο με βραστό νερό προσθέτουμε 30 γραμμάρια βοτάνου. Το αφήνουμε σκεπασμένο για 10 λεπτά και ύστερα σουρώνουμε. 
 
 
Γαϊδουράγκαθο Βάμμα
 
10-12 σταγόνες , 2-3 φορές την ημέρα ανάλογα το βάρος, την ηλικία, τη σωματικής κατάσταση το μέγεθος των συμτωμάτων, το βαθμό απορρόφησης&ανταπόκρισης του οργανισμού.   Μετά τις 30 ημέρες διακόπτουμε τη λήψη για δύο εβδομάδες πρίν συνεχίσουμε ή αλλάξουμε βοτανικό σκεύασμα. 
 
Γαϊδουράγκαθο Κάψουλες
 
Για προσωρινή αποτοξίνωση του σώματος, η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη γαϊδουράγκαθου είναι 150 mg, μία έως τρεις φορές ημερησίως.
 
Για συνεχή χρήση και υποστήριξη του ήπατος, πάρτε 50 με 150 mg ημερησίως.
 
Αναζητήστε ένα προϊόν υψηλής ποιότητας που να περιέχει 50-150 mg καθαρού εκχυλίσματος γαϊδουράγκαθου ανά κάψουλα, ώστε να μπορείτε να προσαρμόσετε την ποσότητα που λαμβάνετε ανάλογα με τις ανάγκες σας.
 

Γαϊδουράγκαθο Παρενέργειες


Το γαϊδουράγκαθο, αν και σε γενικές γραμμές θεωρείται ένα ασφαλές βότανο, μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο, η ναυτία, η διάρροια, το φούσκωμα, και τα αέρια.
Επίσης, οι αλλεργικές αντιδράσεις είναι ένα πιθανό σενάριο. Οι άνθρωποι με αλλεργία στις μαργαρίτες, στις αγκινάρες, στο kiwi ή σε φυτά που ανήκουν στην οικογένεια των μαργαριτοειδών μπορεί να είναι αλλεργικοί στο γαϊδουράγκαθο.

 Γαϊδουράγκαθο αλληλεπιδράσεις

Το γαϊδουράγκαθο μπορεί να προκαλεί σημαντική πτώση των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα, υπογλυκαιμία, για αυτό και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή σε ασθενείς που λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή για το διαβήτη.
 
Επιπλέον, το γαϊδουράγκαθο μπορεί να αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο το σώμα μεταβολίζει συγκεκριμένα φάρμακα στο ήπαρ. Μπορεί να αλληλεπιδρά με:
 
Αντιβιοτικά 
Αντιπηκτικά 
Αντιφλεγμονώδη φάρμακα όπως η ιβουπροφαίνη
Στατίνες
 

 Στο pure-natural.gr θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε προϊόντα με γαϊδουράγκαθο.

 
 
 
To Pure Natural δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, διαγνώσεις ή θεραπείες