|
Καλάθι 0
Τηλεφωνικές Παραγγελίες: 2314 01 36 10

Τα οφέλη για την υγεία του Βάμματος Αγκινάρας!

22/12/2023
από pure-natural.gr
Η αγκινάρα είναι φυτό το οποίο ευδοκιμεί κυρίως στην Νότια Ευρώπη και τη Βόρεια Αφρική.Τα λουλούδια της αγκινάρας είναι κοινό λάχανο, αλλά το φυτό έχει εξαιρετικές ιδιότητες ως θεραπευτικό βότανο.
 

Βάμμα Αγκινάρας Οφέλη για την Υγεία 

 
Δύο συστατικά, η κυναρίνη και η σκολυμοσίδη, έχει αποδειχθεί πς διεγείρουν τη έκκριση της χολήπράγμα που συμωνεί με τη παραδοσιακή χρήση της στη θεραπεία της ανεπάρκειας του συκωτιού και της ατελούς πέψης.Η κυναρίνη έχει αποδειχθεί πως ελαττώνει τα επίπεδα χοληστερίνης και τριγλυκιρεδίων στο αίμα.
 
Σε διπλή τυφλή μελέτη που πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες στην Γερμανία, ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο, διαπιστώθηκε ότι τοΒάμμα Αγκινάρας το οποίο χορηγήθηκε για 6 εβδομάδες, μείωσε σημαντικά την ολική χοληστερόλη κατά 18,5% και στην LDL χοληστερόλη κατά 22,9%.Δεν παρατηρήθηκε κάποια ανεπιθύμητη ενέργεια που να σχετίζεται με τη χρήση της αγκινάρας.
 

Βάμμα Αγκινάρας ιδιότητες

1) Πεπτικά προβλήματα
2) Μείωση της χοληστερόλης
3) Μείωση της αρτηριακής πίεσης
4) Προστασία και αποτοξίνωση του ήπατος
5) Αντιοξειδωτικό
6) Μείωση του σακχάρου στο αίμα
7) Απώλεια βάρους

 

Βάμμα Αγκινάρας Χοληστερίνη 

 
Ο τρόπος με τον οποίο η αγκινάρα μειώνει τη χοληστερόλη δεν είναι πλήρως γνωστός. Θεωρείται ότι έιναι δυνατό έμμεσα να αλληλεπιδράσει με την ίδια πρωτεΐνη που οι στατίνες αλληλεπιδρούν. Ονομάζεται HMG CoA ρεδουκτάση και έχει πολύ σημαντικό ρόλο στην παραγωγή της χοληστερόλης.
 
Έχει επίσης ισχυρή αντιοξειδωτική δράση η οποία συμβάλλει στη μείωση της οξείδωσης της LDL χοληστερόλης που προκαλεί αθηροσκλήρωση.
 
Η αγκινάρα όπως και το γαϊδουράγκαθο, είναι δυνατό να προστατεύσει το ήπαρ από τις επιβλαβείς επιπτώσεις του οινοπνεύματος, ενώ ταυτόχρονα βοηθάει στην αφομοίωση τοων λιπαρών τροφών.

 

Βάμμα Αγκινάρας Αδυνάτισμα & Αποτοξίνωση 

 

Το βάμμα αγκινάρας περιέχει αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην αποτοξίνωση και την προστασία του ήπατος. Προωθεί την παραγωγή χολής και επιταχύνει την απελευθέρωση των τοξινών. Μειώνει επίσης την απόθεση λίπους στα ηπατικά κύτταρα και συμβάλει στην υγιή λειτουργία του ήπατος.

 

Βάμμα Αγκινάρας Τρόπς Χρήσης

 

Συστήνεται οι ενήλικες να λαμβάνουν 15 – 20 σταγόνες σε λίγο νερό, πρωί – βράδυ για διάστημα 10 ημερών. Κάνουμε παύση 10 ημέρες και επαναλαμβάνουμε με την ίδια δοσολογία. Δεν πρέπει να καταναλώνεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, καθώς και από παιδιά κάτω των 12 ετών.

Βάμμα Αγκινάρας Παρενέργειες

 
Η αγκινάρα θεωρείται ασφαλές βότανο για χρήση ως φυτικό φάρμακο και δεν υπάρχουν αναφορές σχετικά με σοβαρές παρενέργειες όταν χρησιμοποιείται σε συνιστώμενες δόσεις.
Δεν υπάρχουν προειδοποιήσεις κατά της χρήσης του βοτάνου για έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες, αλλά λόγω της έλλειψης στοιχείων και σύμφωνα με τη γενική ιατρική πρακτική, τα φυτικά φαρμακευτικά προϊόντα που περιέχουν Cynara δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της γαλουχίας.
 
Το Βάμμα Αγκινάρας   είναι στην πραγματικότητα από τα πιο αποτελεσματικά μέσα λήψης θεραπευτικών ιδιοτήτων του φυτού . Το βάμμα είναι η διαδικασία εμβάπτισης των φύλλων  σε αλκοολούχο διάλυμα, σε καθαρό οινόπνευμα. Τα ενεργά συστατικά του βοτάνου διαλύονται και δημιουργείται το βάμμα, όπου διατηρεί όλα ενεργά συστατικά του. Είναι πολύ πιο δραστικό από τα εγχύματα και τα αφεψήματα και υπερτερεί των συμπληρωμάτων διατροφής σε μορφή χαπιού, γιατί δεν περιέχει χημικές ουσίες και συντηρητικά και απορροφάται πολύ πιο αποτελεσματικά από τον οργανισμό.
 
 
 To Pure Natural δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, διαγνώσεις ή θεραπείες