|
Καλάθι 0
Τηλεφωνικές Παραγγελίες: 2314 01 36 10

Βρείτε ανακούφιση από τις Ανοιξιάτικες αλλεργίες!

03/04/2024
από pure-natural.gr

 

Κύριοι λόγοι που εντείνουν τις αλλεργίες κατά την άνοιξη είναι η ανθοφορία και η γύρη των φυτών. Και εκτός από τα γνωστά μέτρα και προφυλάξεις για τον περιορισμό της έκθεσης του αλλεργικού στη γύρη, υπάρχουν και κάποια τρόφιμα που βοηθούν στην αντιμετώπισή των αλλεργιών. Επίσης καλό είναι να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν και κάποιες τροφές που εντείνουν τα συμπτώματα των αλλεργιών.

Πολύ σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη των ανοιξιάτικων αλλεργιών παίζει το νερό! Το νερό είναι ένα θαυματουργό καταπραϋντικό των συμπτωμάτων της ανοιξιάτικης αλλεργίας γιατί βοηθά τον οργανισμό να αποβάλλει τα αλλεργιογόνα που κυκλοφορούν μέσα του αλλά και στο να διαλυθούν οι βλέννες της μύτης, πράγμα που οδηγεί στην ανακούφιση από το μπούκωμα και τη δυσφορία.



Τρόφιμα για την αντιμετώπιση αλλεργιών


Η κατανάλωση μελιού μπορεί να λειτουργήσει σαν αντίδοτο στις αλλεργίες αφού σταδιακά μπορεί να βοηθήσει στην απευαισθητοποίηση του οργανισμού από τις ουσίες που του προκαλούν αλλεργία.

Ο σολομός και η σαρδέλα ειναι πλούσια σε λιπαρά οξέα ωμέγα-3, είναι απαραίτητο να καταναλώνονται από άτομα που πάσχουν από ανοιξιάτικες αλλεργίες. Έχει αποδειχθεί ότι τα λιπαρά οξέα μειώνουν την παραγωγή των αντισωμάτων IgE, τα οποία είναι υπεύθυνα για τις αλλεργικές αντιδράσεις και τα συμπτώματα άσθματος. Είναι σαφές λοιπόν ότι τροφές με Ω3 λιπαρά οξέα μπορούν να ελαχιστοποιήσουν τα συμπτώματα από τις ανοιξιάτικες αλλεργίες.


Τα προβιοτικά μπορούν να περιορίσουν την αλλεργική αντίδραση στη γύρη. Τα ωφέλιμα αυτά βακτήρια ενισχύουν τη λειτουργία του γαστρεντερικού και του ανοσοποιητικού και παράλληλα καταστέλλουν την αντίδραση του οργανισμού στα αλλεργιογόνα.

 

Τα απίστευτα οφέλη που έχει το έλαιο του μαύρου κύμινου στις αλλεργίες

 

 Το έλαιο μαύρου κύμινου βοηθάει στην επιβράδυνση της απελευθέρωσης των ισταμίνων οι οποίες ευθύνονται για συμπτώματα από αλλεργίες όπως φαγούρα, δυσκολία στην αναπνοή, βήχας κ.α.

 

 Έγχυμα τσουκνίδας για την ανακούφιση από τις αλλεργίες

 

Το έγχυμα τσουκνίδας είναι μια άλλη φυσική μέθοδος που μπορεί να σας βοηθήσει να ελέγξετε γρήγορα τα αλλεργικά σας συμπτώματα.

Οι ιδιότητές του μειώνουν την παρουσία αλλεργιογόνων στους αεραγωγούς σας και ανακουφίζουν από τη συμφόρηση.

 

 

Υλικά

  • 1 κουταλιά της σούπας τσουκνίδα (10 γραμμάρια)
  • 1 φλιτζάνι νερό (250 ml)

Οδηγίες

  • Προσθέστε την τσουκνίδα στο νερό και αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει για δέκα λεπτά.
  • Όταν είναι έτοιμο, αφήστε το στην άκρη και πίνετέ το μέχρι δύο φορές τη μέρα.
  • Μη φτιάξετε έγχυμα τσουκνίδας αν λαμβάνετε φάρμακα για την αρτηριακή πίεση ή αν είστε έγκυος.

Μηλόξυδο για την ανακούφιση από τις αλλεργίες

 

Το μηλόξυδο έχει αντιφλεγμονώδεις, αντιικές ουσίες και φυσικά αντιισταμινικά συστατικά που καταπολεμούν αποτελεσματικά τη δυσφορία που συνδέεται με αλλεργίες.

Συνιστάται για εποχικές αλλεργίες και αναπνευστικά προβλήματα που συνδέονται με κρυολογήματα.

Υλικά

  • 1 κουταλιά της σούπας μηλόξυδο (10 γραμμάρια)
  • 1 φλιτζάνι νερό (250 ml)

Οδηγίες

  • Διαλύστε το μηλόξυδο σε νερό και πιείτε το αμέσως.
  • Πίνετε αυτό το μείγμα δύο με τρεις φορές τη μέρα.

 

 Βάμμα τζίνγκο μπιλόμπα για την ανακούφιση από τις αλλεργίες

 

 

Το έγχυμα από τζίνγκο μπιλόμπα περιέχει ουσίες που ονομάζονται τζινγκολίδες, των οποίων η αντιαλλεργική δράση μειώνει την υπερβολική βλέννα.

 Κουρκουμάς

Ο κουρκουμάς είναι γνωστός για την αντιφλεγμονώδη ικανότητά του. Το ενεργό συστατικό του, η κουρκουμίνη, έχει συνδεθεί με μειωμένα συμπτώματα πολλών ασθενειών που προκαλλούνται από φλεγμονές και θα μπορούσε να βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση της διόγκωσης και του ερεθισμού που προκαλείται από την αλλεργική ρινίτιδα. Συνδυάστε τον κουρκουμά με μαύρο πιπέρι στη συνταγή σας. Το μαύρο πιπέρι αυξάνει τη βιοδιαθεσιμότητα της κουρκουμίνης.

 

To Pure Natural δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, διαγνώσεις ή θεραπείες